...czyli ICIF w Asti 💛
Agnieszka jest niebywala "baza informacji" o swoim terytorium. Opowiedziala mi wiele ciekawych histori dotyczacych zwiedzanych miejsc, jak rowniez jest znawczynia wina- dyplomowanym sommelier zwiazana na codzien z Instytutem ICIF - jako przedstawiciel na Polske ICIF POLAND.
Agnieszka Liwinska |
ICIF - ITALIAN CULINARY INSTITUTE FOR FOREIGNERS - jest szkola dla Wlochow i obcokrajowcow, ktora dzieki swojej, sporej juz histori, doswiadczonym nauczycielom, dobremu miejscu, bardzo dobrze wyposazonym salom z kuchennymi stanowiskami, odpowiednim sprzetem, jest w fazie ciaglego rozwoju i przyciaga studentow z calego swiata!
Szkola posiada swoje siedziby rowniez w Chinach i Brazyli.
Glownym zalozeniem jest - gotowac absolutnie po wlosku - na bazie produktow absolutnie MADE IN ITALY.
Ale od poczatku...
Instytut ICIF znajduje sie w przepieknym zamku Castello di Costigliole d'Asti.
Piazza Vittorio Emanuele II, 10
14055 Costigliole d’Asti (AT), Italia
Tel. +39.0141.962171 / 962772
Fax +39.0141.962993
Posiada sale wykladowe i pracownie na najwyzszym poziomie. Bogate w sprzet kuchenny. Wykladowcami sa profesjonalni Chef kuchni wloskiej.
W ICIF prowadzone sa nastepujace kursy:
- Cukiernika (wloskie desery)
- Mistrz czekolady
- Barista
- Master Kuchni Wloskiej
- Master Food Managament
- Mistrz Pizzy
- Mistrz Lodziarstwa
- Gotowanie bez glutenu
- Kursy dla amatorow kuchni wloskiej
i inne
wiecej szczegolow na stronie internetowej Instytutu www.icif.com
Mnie osobiscie najbardziej urzekla piwnica - Cantine, gdzie odbywaja sie degustacje win i oliwy. Przeurocze miejsce, gdzie zglebia sie tajemnice smaku, zapachu i koloru win jak rowniez plynnego zlota - oliwy...
Chce podziekowac w tym miejscu Agnieszce oraz Ilari Scalet - dyrektorce Instytutu za to, ze mialam mozliwosc zwiedzenia szkoly, za wiele ciekawych informacji, ale przede wszystkim za goscine i wspaniale spedzony czas razem!
Czyz nie ciekawie jest uczyc sie kuchni wloskiej w tak przepieknych okolicznosciach przyrody??? Ehhhhh..............
Zamek w Grinzane Cavour |
Degustacja w Serralunga d'Alba |
Jestescie zainteresowani szkola kuchni wloskiej?
piszcie do Agnieszki ICIF POLAND
lub icif@icif.com
Chcesz zwiedzic z nami Piemont napisz do nas info@italiajakalubisz.com
Komentarze